Skip to content

STAP COMFORTABEL
DOOR HET LEVEN

SPORT- EN STEUNZOLEN
VOOR KINDEREN EN VOLWASSENEN

Heeft je kind platvoeten of pijn in de knieën? Heb je zelf last van hielspoor of andere sportblessures? Geven je hoge hakken pijn in de voorvoet? Of lijd je aan voetklachten door reuma of diabetes?

Veel mensen hebben klachten in hun voeten, kuiten of zelfs in de rug. Dit komt vaak door verkeerde stand van de voeten. De voeten dragen ons lichaam de hele dag. Voor en goede balans bevatten ze niet minder dan 26 botten met een complex stelsel van pezen en spieren. 

Als je lichaam een onevenwicht moet corrigeren ontstaat er spanning. Houdt deze spanning een tijdje aan, dan krijg je klachten vanuit de voeten naar de rug.

Vaak beseffen we niet waar deze klachten vandaan komen. Gelukkig kunnen steunzolen snel zorgen voor een gezondere stabiliteit. 


WANNEER STEUNZOLEN LATEN MAKEN?

Vaak voorkomende klachten die verlichting vinden in sport- en steunzolen zijn onder andere: voetproblemen na een ongeval, knieklachten, rug-, nek- of schouderpijn, holvoet, platvoet, pijnlijke voeten, hielpijn, hielspoor, benen van verschillende lengte, hallux valgus en metatarsalgie (voorvoetpijn). 

WELKE SOORT STEUNZOLEN ZIJN ER?

Er zijn verschillende soorten types steunzolen. Welke steunzool ideaal is, hangt natuurlijk af van jouw voet. Orthovano werkt niet met een standaardzool. We meten nauwkeurig je voet en we beslissen samen welke steunzool of sportzool je nodig hebt.

  • Grootte: halve steunzolen, driekwart steunzolen of volledige steunzolen.
  • Materiaal: zacht voor ondersteuning en comfort of hard voor meer correctie.
  • Schokdempend: ideaal om het looppatroon van sporters te verbeteren.

WIE MAG STEUNZOLEN VOORSCHRIJVEN?

Een dokter met specialisatie orthopedie/traumatologie, fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie, neurologie en pediatrie. Een voorschrift van een huisarts is niet voldoende. Je huisarts kan je wel doorverwijzen naar de juiste specialist. 

OPMETEN VAN JE VOETEN VOOR STEUNZOLEN

De maatname gebeurt altijd door een podoloog of orthopedisch schoentechnoloog met erkenningsnummer.

We maken een voetafdruk (blauwdruk) en combineren die indien nodig met een drukmeting via RS-scan. Jouw persoonlijke stappatroon wordt op blote voeten bekeken. We kijken ook naar de slijtage van je schoenen.

We kijken verder dan de voeten alleen. Pijn in de knieën of heupen kan verholpen worden met steunzolen. Correcte steunzolen helpen ook tegen pijn in de rug als gevolg van een verschil in beenlengte.

Tenslotte bekijken we ook de schoen waarin je deze zolen wil dragen om te zien of die geschikt voor steunzolen en een goede ondersteuning geeft aan je voeten en lichaam. 

 

Belang van de juiste schoen, is deze geschikt voor steunzolen?

Zorgen voor voldoende hieldiepte, voor een optimale ondersteuning dient de zool plat te liggen in de schoen.

De steunzolen worden eigenhandig in het atelier gemaakt.

Indien de steunzolen onvoldoende corrigeren /onaangenaam aanvoelen worden deze het 1ste jaar kosteloos aangepast.

Meer dan 45 jaar ervaring in de orthopedische sector.